Nieuws

NIEUWS

De bijeenkomst in Doorn

Twee keer per jaar treffen de zusters die nog kunnen reizen elkaar in Doorn.
De komende tweedaagse bijeenkomst zal plaatsvinden op 4 en 5 november 2024.

Verslag bijeenkomst Doorn 29 en 30 januari

Maandag 29 januari 2024 was het weer zover. De tweedaagse bijeenkomst  met alle zusters voor wie dit maar enigszins mogelijk is.  Vanaf 10.30 uur komen alle zusters aan in Doorn. Na de koffie worden zij hartelijk welkom geheten door Elly (op dat moment nog waarnemend Huiscoördinator). Zoals altijd steken we een kaarsje aan voor de zusters die er niet bij kunnen zijn, Lees hier het verslag.

Céline Philips

Op 28 januari 2024 is Zr. Céline Philips overleden. Wil je meer weten over Céline, klik hier.

Bijeenkomst van het Religieus Huis november 2023

Het was een grote vreugde dat Agnes Lanfermann, Society Coordinator bij onze bijeenkomst van het Religieus Huis Nederland/België van 20-21 november 2023 in Doorn aanwezig was.

Na de afronding van het inventarisatie proces in de afgelopen maanden hebben we Agnes gevraagd om het nieuwe leiderschapsteam van het Religieus Huis voor de komende drie jaar te benoemen. En zo gebeurde het.

Gertrud Dederichs is de nieuwe Huiscoördinator en Lutgarde De Brouwer is lid van de plaatselijke raad. Samen vormen zij het Religieus Huis Bestuur. Het nieuwe bestuur is benoemd voor een periode van drie jaar, van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2026. Wij hebben er alle vertrouwen in en zijn zeer dankbaar voor hun beschikbaarheid. De officiële overdracht zal plaatsvinden in Doorn, tijdens de volgende bijeenkomst van het Religieus Huis, 29-30 januari 2024. Meer nieuws zal te zijner tijd volgen.

Het was een zeer vreugdevolle gebeurtenis om de bereidheid van hen beiden te voelen en te zien om ons, samen met de staf, te begeleiden naar de uiteindelijke voltooiing van onze missie in Nederland/België.

Op 29-30 januari 2024 zijn wij weer in Doorn en dan vindt de wisseling van leiderschap plaats. We zijn erg dankbaar voor de bereidheid en alles wat Gertrud en Lutgarde meebrengen om samen met de staf en ieder van ons op weg te gaan naar de uiteindelijke vervulling van onze missie hier.

Wij wensen Gertrud en Lutgarde het allerbeste bij de voorbereiding op deze nieuwe missie.

Elly Verrijt vertrekkend Huiscoördinator Nederland/België

Gertrude Vlaar

Op 24 juli 2023 Gertrude Vlaar overleden. Meer weten over Gertruda, klik hier.

Pia Mulder

Op 14 juli 2023 is Pia Mulder overleden.

Clementine Damen

Op 6 mei 2023 overleed Clementine Damen (10 februari 1919). Zij heeft haar lichaam aan de wetenschap ter beschikking gesteld. Meer weten over Clementine, klik hier.

Mien Leistra

Op 5 mei 2023 is na een heel kort ziekbed Mien Leistra (3 november 1943) overleden. Mien was lid van de plaatselijke raad van het Religieus Huis en bestuurslid van de stichting Vrienden Medische Missiezusters. Meer over Mien vind je hier.

Andrea Kempen

Op 25 januari 2023 is Andrea Kempen (1juli 1931) overleden. Meer over haar leven kun je hier lezen.